Babiš se bojí o život, žádá o policejní ochranu

Šéf hnutí ANO a současný ministr financí Andrej Babiš se bojí o život. Proto ve středu požádal kolegu z vlády Milana Chovance o přidělení policejní ochranky.

Andrej Babiš
reklama

"Došlo k několika pokusům, které ohrožovaly můj život, podrobnosti ale sdělovat nechci. Proto jsem dnes (ve středu) poslal ministrovi vnitra dopis, ve kterém jsem ho požádal o udělení policejní ochrany,“ řekl Andrej Babiš Právu.

Navíc si Babiš myslí, že ministr financí by měl mít automaticky nárok na policejní ochranku, stejně jako ho má premiér, ministři zahraničí, spravedlnosti a předsedové Sněmovny a Senátu.

"Podle mého názoru jsem mnohem ohroženější než premiér, ministr spravedlnosti nebo vnitra. Připravuji novelu zákona o hazardu, opatření proti daňovým únikům, spadá pode mě finanční i celní správa. Jaké kompetence má ministr spravedlnosti, když ani nemůže odvolat kontroverzní státní zástupce?“ stěžuje si Babiš.

Momentálně si miliardář Babiš platí vlastní ochranku, která nedohlíží jen na něj, ale také na jeho děti a partnerku Moniku. Ochranku Babiš najal poté, co Moniku na parkovišti v Praze přepadl muž ozbrojený pistolí.

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky