Velký přehled svátků ve školním roce. Kdy si vzít volno?

Už měsíc si školáci píší do sešitů a ořezávají nové pastelky. A už brzy budou mít podzimní prázdniny. Proto jsme pro vás připravili podrobný přehled celého školního roku, aby se vám lépe plánovalo.

Škola, ilustrační fotografie
reklama

Pokud vám zbývá ještě hodně dovolené a zaměstnavatel na vás tlačí, abyste si ji všechnu vybrali ještě letos, protože žádný převod do roku 2016 se konat nebude, možná není úplně od věci si volno naplánovat tak, abyste ho mohli trávit se svými ratolestmi.

A do Silvestra je hned několik příležitostí, jak skloubit dovolenou s prázdninami nebo státními svátky. Nejblíž jsou podzimní prázdniny a Den vzniku samostatného československého státu 28. října.

Sváteční den totiž připadá na středu a podzimní prázdniny navazují hned ve čtvrtek a v pátek - pokud si tedy vezmete dva dny volna, můžete omladinu oblažovat pět dní v kuse.

Termíny prázdnin pro školní rok 2015/2016 ZDE.

Hodně dlouhé jsou letos i vánoční prázdniny - díky tomu, že Nový rok připadá na pátek, nastupují školáci do lavic znovu až v pondělí 4. ledna.

Oříškem budou jako obvykle jarní prázdniny - ty jsou totiž jako obvykle rozplánovány podle okresů a jsou "roztahané" od prvního února až po 13. březen.

Státní svátky ve školním roce 2015/2016 ZDE.

Dospělí bohužel přijdou o volno prvního a osmého května, protože oba sváteční dny vycházejí na neděli. Velké letní prázdniny začínají podle schváleného rozpisu ministerstva školství v pátek prvního července 2016.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky