Jako před revolucí? Babiš si na mě vede spis, tvrdí poslanec ČSSD

To, co popsal poslanec ČSSD Ladislav Šincl, připomíná dobu před rokem 1989. Vicepremiér Andrej Babiš mu totiž vyhrožoval. To by ještě nic tak zvláštního nebylo, ale podle Šincle si šéf ANO na něj vede složku.

Andrej Babiš
reklama

"Začal vytahovat papírky a řekl mi: Já na vás vím, co vy jste vlastně zač. Korupčník, platí vás Valenta (Ivo Valenta - majitel sázkové společnosti Synot a senátor - pozn. red.). Vyhodili vás z banky, tak mi nemáte co klást otázky. Vy jste převedl na manželku barák, to je jasná korupce. Matka zase koupila nějaký pozemek," předčítal prý vicepremiér, ministr financí a šéf ANO Andrej Babiš překvapenému poslanci ČSSD Ladislavu Šinclovi ze složky z jeho jménem. O případu informovalo čtvrteční Právo.

K roztržce mezi Šinclem a Babišem došlo kvůli zákonu o pojišťovnictví. Šincl totiž podal k Babišovu zákonu pozměňovací návrh, v němž chce omezit provize pro makléře. Vicepremiér pak za to na středeční koaliční schůzce obvinil Šincla z kourpce.

Šincl byl slovy vicepremiéra zaskočen, podle něj není možné, aby si takto vysoko postavený politik obstarával "drby" a ty si pak zakládal do složky. "Nejvíc se mě dotklo, že do toho tahal moji rodinu," uvedl Právu Šincl.

Všechna Babišova obvinění Šincl v rozhovoru pro Právo odmítl včetně údajného vyhození z banky, ze které podle svých slov odešel sám.

Navíc Šincl chování Babiše nechápe. Ministr financí ho obvinil, že z toho má vlastní zájem. Ale poslanec ČSSD prý chce jen omezit provize zprostředkovatelům životního pojištění. Podle něj totiž většina pojistek končí předčasně a nevýhodně pro klienty.

"Kladu si otázku, co je na zvýšení ochrany lidí před pojišťovacími makléři pro multipodnikatele Babiše tak zásadního, že aby tomu zabránil, neváhá se změnit ve vulgární uřičenou domovnici," nebere si servítky Šincl.

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky