Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Babiš chce vládnout sám. Na podzim prý shodí vládu

Andrej Babiš
Andrej Babiš
Foto: Mikuláš Křepelka, EuroZprávy.cz

Podle novinářky Sabiny Slonkové se blíží pád koaliční vlády Bohuslava Sobotky. Tvrdí, že Andrej Babiš chce vládnout sám a uvažuje o svržení nynějšího kabinetu.

"Reálně uvažuje o tom, že by na podzim vypověděl koaliční dohodu. Jako argument chce použít přípravu státního rozpočtu, kdy je zjevné, že se se sociálními demokraty neshodne. Chce to postavit tak, že on šetří a oni marnotratně rozhazují" popsal serveru Neovlivní Babišovy plány jeden z politiků hnutí ANO.

Podobně mluví s i další jeho spolupracovník: "Nejde to tak rychle, jak si představoval. Je unavený a věří, že když bude vládnout sám, urychlí se změny, které chce prosadit."

Babišovi se podle novinářky nedaří v oblasti výběru daní tak, jak předpokládal. Musí tedy prý využít toho, že on i hnutí jsou nyní na vrcholu popularity. Spoléhá prý také na prezidenta Miloše Zemana, který dal jasně najevo, že v případě pádu vlády nebude tlačit na předčasné volby.

Neoficiální zprávy o svých plánech Andrej Babiš nekomentoval.

Témata:  Andrej Babiš

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy