Zpěvák ostře promluvil o české politice: Jsme v prd*li, ...

Populární umělec a rapper Vladimír Brož alias Vladimir 518 se domnívá, že česká politická scéna je zaměřená na "totální střed" a společnost je dlouhodobě v prd*li. Naději na změnu ale moc pozitivně nevidí.

Rapper Vladimir 518
reklama

Ukázka z tvroby Vladimíra 518:

Zdroj: YouTube

 "Člověk má chuť začít nadávat, jako to dělají všichni. Jenže pokud začnu nadávat na politiku, tak začnu nadávat na stav týhle společnosti, kterou politika velmi dobře odráží. Jsme ve středu Evropy a jsme moc malí na to, abychom něco příliš ovlivňovali," uvedl rapper pro tabletový týdeník Dotyk s tím, že středovost je určující.

"U nás to není ani blbý, ani skvělý, my nsjeme ani doprava, ani doleva. Jsme totální střed, šedej průměr. Umožňuje nám to sice velmi dobře přežít, ale zároveň je to tak neambiciózní, nevýrazný, bez jakýhokoli pohybu, že jsme z toho frustrovaný. Proto je taková nálada ve společnosti," dodal.

Na otázku, jsetli jsme schopni se změnit, ale odpověď nezná. "Ve mně se melou vlny, kdy mám pocit, že jsme schopni to změnit, pak propadám zase skepsi, že je to dlouhodobě v p****i," svěřil se rapper.

Na vlně optimismu se podle svých slov naposledy vezl v období, kdy architekt Jan Kaplický a Futur Systems vyhráli soutěž na Národní knihovnu. "Když vyhrál architektonickou soutěž, říkal jsem si: Ty vole, tohle je opravdu symbol, že se napojíme na svět a začne se tu konečně něco dít. O to víc bylo tragický, jak to skončilo. Že h**no padá shora a že prezident je schopnej spustit řetězovou reakci protiakce," podotkl Vladimir 518, čímž zmínil tehdejšího prezidenta Václava Klause, který proti návrhu nové budovy Národní knihovny postavil.

Nová generace má podle něj šanci buď jít ven, nebo zůstat tady a myslet celosvětově. On sám ale nepozoruje, že by se Čechům dařilo prorazit a dělat něco originálního. "Mezi mladejma lidma by totiž měla vzniknout energie, která řekne: Ty vole, a dost už týhle nudný připosraný přežranosti! Pojďme to rozkopat a začít něco dělat!" tvrdí rapper.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky