Tohle je Superb třetí generace. Kolik bude stát?

Škoda odhalila svou novou vlajkovou loď. Ve světové premiéře v Praze představila Škodu Superb třetí generace. Podívejte, jak nový model superbu vypadá.

Nová Škoda Superb
reklama

Nejlepší vůz Škody všech dob. To hlásí z Mladé Boleslavi. Superb třetí generace měl v úterý večer v Praze světovou premiéru. Nová škodovka je větší, prostornější a bezpečnější než její předchůdci.

"S novou generací modelu Superb, jejími designovými a technickými kvalitami a nepřekonatelnou nabídkou prostoru dokazuje značka ŠKODA svou výjimečnou pozici ve střední třídě. Naším cílem je získat nové zákazníky ze soukromého i podnikatelského sektoru. S tímto automobilem zahajuje Škoda Auto novou éru," řekl předseda představenstva Winfried Vahland.

K zákazníkům se nový model dostane v červnu letošního roku. Ačkoliv Škoda stále nezveřejnila za kolik bude nový vůz prodávat, spekuluje se o tom, že základní verze se bude prodávat okolo 550 tisíc korun.

Nová škodovka bude jezdit na podvozku sesterského Volkswagen Passat. Superb bude mít více vnitřního prostoru na zadních sedačkách i větší kufr. Ten bude větší o třicet litrů, celkově tak pojme zavazadla do objemu 625 litrů.

"Maximálně komfortní vůz – to byl náš cíl při vývoji nové generace modelu Superb. A výsledek tomu odpovídá: nová Škoda Superb nabízí v porovnání s předchozí generací více místa pro cestující a jejich zavazadla. Ti jistě ocení i hodnotný a pohodlný interiér," vysvětlil člen představenstva Škody Frank Welsch.

Nový Superb se bude prodávat se šesti různými motory, pět TSI a tři naftové TDI s výkony od 88 kW (120 k) do 206 kW (280 k). V základu budou mít benzinové Superby motor 1,4 TSI s výkonem 92 kW (125 k). Podle výrobce by měl mít tento model spotřebu 5,4 litrů na 100 kilometrů. Základní naftový motor bude 1,6 TDI s výkonem 88 kw (120 k).

Superb se představí i v ekologické variantě GreenLine. Ta bude mít motor 1,6 TDI s výkonem 88 kW. Škodovka slibuje v této variantě spotřebu jen 3,7 litrů nafty na 100 kilometrů.

Dosavadní modely superbů dosud oslovilo necelých 700 tisíc zákazníků, první generace těchto vozů se prodalo 130 tisíc, druhé 560 tisíc.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky