Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Cikrt objevil zvláštní věc na Babišově ministerstvu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka / INCORP images

Bývalý mluvčí ministerstva zdravotnictví Tomáš Cikrt objevil na ministerstvu financí šéfa hnutí ANO Andreje Babiše zvláštní fakturu. Resort zaplatil fakturu za několik dní práce, smlouva přitom byla sjednána na dobu několika měsíců.

"Ministerstvo financí zaplatilo za analýzu nákladů a úhrad zdravotního pojištění firmě SW Lab s.r.o. 217 800 korun, a to za expresních dvacet dnů práce. Přitom smlouva, na jejímž základě vystavila firma fakturu, byla uzavřena na dobu devíti měsíců," píše Cikrt na webu Zdravotnického deníku.

Dodává, že spolumajitelem firmy SW Lab s.r.o je Ing. Petr Sláma, bývalý náměstek ministerstva zdravotnictví a exředitel Nemocnice Na Bulovce, a předmětem oné smlouvy je poradenská služba, součinnost při zpracování dat a analýza nákladů i úhrad z veřejného zdravotního pojištění, ale v části "III. Cena, platební podmínky" se hovoří o částce a vyfakturování za všechny služby „jednorázově po předání Analýzy v oblasti nákladů a výše úhrad z veřejného zdravotního pojištění na úrovni zdravotních pojišťoven a poskytovatelů akutní lůžkové péče".

"Doba trvání smlouvy je stanovena na devět měsíců, což by odpovídalo náročnosti zadání. Nakonec ovšem byla „zkonzumována" za pouhých dvacet dní, během kterých měla firma SW Lab poskytovat konzultační a poradenské služby a k tomu ještě sepsat výše zmíněnou Analýzu," zjistil Cikrt.

Témata:  Ministerstvo financí Andrej Babiš Tomáš Cikrt

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 10:45

15. dubna 2024 11:26

Počasí přinese prudké ochlazení. Místy bude sněžit

V noci přejde přes naše území k východu studená fronta. Za ní k nám kolem tlakové níže nad Pobaltím bude proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy