Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Mánie gumičkování zasáhla Česko

Nový hit: gumičky nejen pro dětské náramky Fotogalerie +3
Nový hit: gumičky nejen pro dětské náramky
Foto: MiZ, MoneyMAG.cz

Gumičkování je už takový fenomén jako kdysi céčka. Gumičkuje, tedy plete náramky z gumiček, už kdekdo.

Náramkům z gumiček už podlehl celý svět. Nosí je a pletou děti i dospělí, což dokazuje, že to je zábava pro každý věk. A překvapivě je i užitečná. "Gumičkování je jednoduchá technika, která pomáhá rozvoji jemné motoriky, poznávání barev a počítání," jmenuje výhody tohoto koníčku pro děti nebo třeba tělesně postižené Gabriela Brunová - speciální pedagog v Domově pod hradem Žampach.

I v tomto domově se věnují gumičkování, což pomáhá klientům v rozvoji jejich dovedností. Začátky jsou naprosto snadné a pomůcky nejsou ani příliš drahé. Základem jsou různobarevné gumičky, které se u toho nejjednoduššího pletení dají navlékat buď na prsty, na dvě propisky nebo na speciální "stavy". Poslední věcí, kterou potřebujete jsou háčky dodávané i s gumičkami. Těmi pak náramek uzavřete a sepnete.

Speciální stavy k jednoduchému i složitějšímu pletení koupíte tamtéž, co gumičky. Někdy jsou i součástí balení gumiček. Je jich více druhů pro různé příležitosti. "Na cestování můžeme použít menší stávek. Stávky jsou různé, různě barevné, originální, neoriginální. Originální stávky mají velikou výhodu ve své kvalitě. Nejsou s ostrými hranami, tudíž nám nepraskají gumičky a vydrží i větší ohyb. Když už neděláme jenom náramky, ale pokročíme dál k různým přívěskům, co se vytvářejí pomocí dvojitých gumiček, nestane se nám, že stav praskne," vysvětlila Gabriela Brunová.

Témata:  gumičky pro náramky

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy