Válková se zlobila v ČT: Je to uměle vyvolaná kauza a hrozby od Sobotky nechápu

Kroky ministryně spravedlnosti Heleny Válkové rozvířily politické vody. Bohuslav Sobotka se nechal slyšet, že pokud nastane ještě jeden problém, Válková z ministerstva bude muset odejít. Plním jen svoje povinnosti bez ohledu na tlaky, tvrdí politička.

Helena Válková /ANO/
reklama

Válková nechápe, proč nastal kolem odvolání náměstka Šterna takový ruch. „Jednám transparentně. Nechápu výroku pana premiéra. Za jakou další chybu bych měla odejít? Tohle žádná chyba není," stojí si Válková za personální změnou.

Celá kauza je podle političky uměle vyvolaná a až přehnaně medializovaná. „Je to můj bývalý student, dobře mě zná. Tím, co udělal, mě chce buď poškodit, nebo jedná velmi ukvapeně," nechápe Válková kroky svého teď již bývalého náměstka.

Za vším podle ní může být zraněná ješitnost, protože ho obešla v získávání informací, na které údajně měla právo.

Celý problém podle ní není v tom, že jí Štern odmítl sdělit tajné údaje. „Za tohle bych ho nikdy, nikdy nevyhodila. Vadí mi, že jednal za mými zády, podal trestní oznámení a hned zavolal do Lidových novin. Vše jsem se pak v pondělí dozvěděla z médií," vysvětlovala v Událostech, kometářích Válková, proč se svého podřízeného zbavila.

„Necítím, že bych pochybila. Plnila jsem svoje povinnosti a ty budu plnit dál. Bez ohledu na tlaky," dodala ministryně.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky