Noví europoslanci přiznali svůj majetek. Keller prý nemá ponorku, ale...

Někteří mají majetek v hodnotě několika milionů, jiní mají našetřeno stovky tisíc. Deník Právo zjišťoval majetkové poměry politiků, kteří uspěli ve volbách do Evropského parlamentu. Ne všichni byli sdílní, přesto většina z nich na sedm anketních otázek deníku odpověděla.

Ilustrační fotografie
reklama

Lídr kandidátky ČSSD Jan Keller přiznal, že vlastní našetřené úspory v řádech stovek tisíc a s rodinou pobývá v jednopatrovém domku. Podotkl, že sice nemá žádné dluhy, ani vlastní auto, za to má vlastní kolo. "Lodě, letadlo, horkovzdušné balóny ani ponorky či batyskaf nevlastním. Mám však vlastní jízdní kolo," pochlubil se Keller.

Poměrně slušný majetek náleží úspěšnému kandidátovi za TOP 09 Jiřímu Pospíšilovi. Přiznal, že vlastní majetek v hodnotě zhruba 3,5 milionů korun, naopak prý ale nemá skoro žádné úspory.

Předseda Svobodných a čerstvě zvolený europoslanec Petr Mach má podle deníku našetřeno zhruba 100 tisíc na důchod a navíc si schovává dalších 300 tisíc korun. Vlastní byt v Praze a dopravu mu zajišťuje osm let starý Ford Focus.

Lídr kandidátky za hnutí ANO Pavel Telička své úspory zveřejnit nechtěl. Podotkl, že vše bude na začátku července prověřeno u advokáta, vlastní prý totiž nějaké akcie a dluhopisy, nic bližšího ale neuvedl. Přiznal pouze hypotéku na dům za Prahou a pokoj v zahraničí, vlastní auto, a jiný movitý majetek prý nevlastní.

Za hnutí ANO to ale byl jeden z mála sdílných europoslanců, podle Práva byli jeho kolegům i kandidátům za TOP 09 tyto otázky zřejmě proti srsti. Relativně sdílný byl Jan Zahradil z ODS, který přiznal auto značky Toyota, byt a rekreační objekt. Další investice prý nevlastní a není majitelem ani podílů ve firmách.

Témata: CZK | EU | Keller, Jan

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky