Herec Pavelka zaútočil na Babiše. Jak reagoval?

Andrej Babiš /ANO/ byl dnes cílem útoku od herce Ondřeje Pavelky. Ten natočil video, v němž opakuje tvrzení, že Babiš byl agentem StB. Následně pak v dalším videu podpořil Miroslavu Němcovou /ODS/. Co na to říká Babiš?

660
reklama

Podle Pavelky Babiš lže o své spolupráci s StB. Zatímco miliardář tvrdí, že s tajnou službou nikdy nespolupracoval, Pavelka si myslí opak. O obou videích jsme vás informovali.

Sám Babiš se proti tomu ostře ohradil. "Paní Němcová ani pan Pavelka samozřejmě nevědí, o čem mluví. U soudu už jsem byl v červnu a vypovídal jsem. Na stání minulý týden byli předvoláni svědci, kteří nedorazili, proto byl soud odročen na leden. Moje přítomnost nebyla soudem vyžadována. Protože vedu na rozdíl od ODS férovou kampaň, byl jsem mezi voliči," konstatuje Andrej Babiš.

Zároveň předseda ANO připomněl leták od Tomáše Hrdličky, který ho též očerňuje. "Je příznačné, že na jeho úroveň klesla i celá ODS," dodává Andrej Babiš.

Do přímého kontaktu s bývalou Státní bezpečností se Andrej Babiš dostal přibližně třikrát v letech 1980 až 1982, kdy byl předvolán jako zaměstnanec podniku zahraničního obchodu Petrimex Bratislava. Tvrdí ale, že šlo o oficiální schůzky vyžádané StB a Babiš jim prý nikdy nic neřekl. O tom, že na něj byl veden svazek, podle vlastních slov nevěděl.

Témata: Andrej Babiš

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky