Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí rozdělí Česko. Ženou se silné bouřky. Předpověď na noc a pondělí 12. srpna

déšť
déšť
Foto: Pixabay

Přes naše území bude zvolna přecházet k východu zvlněná studená fronta, před ní bude na Moravě a ve Slezsku vrcholit příliv teplého vzduchu, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07): Jasno až polojasno, v Čechách postupně oblačno až zataženo a místy občasný déšť nebo přeháňky a bouřky. Nejnižší teploty 20 až 16 °C. Slabý jihovýchodní až jižní vítr 1 až 4 m/s, k ránu v Čechách západní, v bouřkách přechodně zesílí. Tlaková tendence: slabý pokles, postupně slabý vzestup Počasí přes den (07-24): V Čechách oblačno až zataženo, místy občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Na Moravě a ve Slezsku zpočátku jasno až polojasno, během odpoledne a večera oblačno až zataženo, postupně déšť nebo přeháňky, místy bouřky, ojediněle i silné. Nejvyšší teploty od 20 °C na západě až po 32 °C na východě a jihovýchodě území, v 1000 m na horách kolem 15 °C, v Jeseníkách a Beskydech kolem 21 °C. Slabý, během dne mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně výrazně zesílí. Na východě zpočátku jižní vítr. Tlaková tendence: slabý vzestup nebo setrvalý stav

Témata:  počasí Česko bouřky déšť

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy