Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Do Česka dorazí srážky. V pátek skončí výstraha před požáry

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Výstraha meteorologů před nebezpečím vzniku požárů skončí v celé zemi v pátek v poledne. Srážky by měly do Česka dorazit ve čtvrtek večer. ČTK o tom dnes informoval Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

"Přes naše území začne ve čtvrtek večer od severozápadu postupovat okludující frontální systém a v důsledku očekávaných srážek se nebezpečí vzniku a šíření požárů sníží," uvedli meteorologové.

Riziko vzniku požárů platí kvůli suchu na celém území ČR od pátku. Lidé nemají rozdělávat oheň v přírodě, vypalovat trávu, odhazovat cigaretové nedopalky na zem, používat přenosné vařiče a jiné zdroje otevřeného ohně. Měli by také dbát na úsporné hospodaření s vodou.

Témata:  počasí déšť požáry

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy