Předpověď počasí: Česko zchladí bouřky. Pak nás čeká peklo!

Od západu bude zvolna postupovat přes naše území studená fronta a začne se vlnit. Před ní k nám bude nadále proudit teplý a vlhčí vzduch od jihozápadu. Za zvlněnou studenou frontou, která z našeho území bude v pátek a v sobotu zvolna postupovat k východu, k nám bude přechodně proudit chladnější vzduch. Ve druhé polovině období se bude přesouvat ze západní do severní Evropy tlaková výše a postupně se rozšiřovat nad Evropu východní. Po její zadní straně k nám bude proudit ke konci období od jihu velmi teplý vzduch, informuje ČHMÚ.

Ilustrační fotografie
reklama

Předpověď na pátek:
Převážně oblačno. Místy, zejména na Moravě a ve Slezsku, přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Slabý proměnlivý nebo západní vítr do 4 m/s, postupně vítr mírný severozápadní až severní 2 až 5 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na sobotu:
Oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky, ojediněle i bouřky. Na severu Čech jen ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Mírný severovýchodní až severní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli:
Převážně oblačno, zejména v jihovýchodní polovině území místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Postupně od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s večer zeslábne.

Předpověď na pondělí:
Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší
denní teploty 26 až 30 °C. Slabý, během dne mírný severovýchodní
až východní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:
Jasno nebo skoro jasno. Nejnižší noční teploty zpočátku 16 až 12 °C, postupně 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 29 až 33 °C, postupně 32 až 36 °C.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky