PREmobil v létě skončí, zákazníky předá T-Mobilu

Služba PREmobil poskytující mobilní tarify zákazníkům Pražské energetiky v létě skončí. Smlouvy tisíců klientů energetická společnost převede pod operátora T-Mobile, který službu PREmobil technicky zajišťoval. Uvedl to dnes server E15.cz.

T-Mobile
reklama

Informaci o konci virtuálního poskytovatele mobilních služeb Pražská energetika zaslala klientům v dopisu, E15.cz ji potvrdil mluvčí společnosti Petr Holubec. "Služba byla od začátku koncipována jako benefit pro stávající zákazníky, postupně však zájem o ni klesal," uvedl Holubec s odkazem na přesycenost trhu virtuálních mobilních operátorů.

Službu již Pražská energetika přestala na svém webu nabízet, za téměř pět let fungování podle Holubce získala jednotky tisíc zákazníků. "Rozhodně nešlo o hlavní část našeho byznysu, ale pouze službu pro klienty, kteří o ni ze začátku projevovali velký zájem," dodal.

PREmobil ukončí provoz k letošnímu poslednímu červenci, stávající klienti do té doby mohou smlouvu vypovědět. Operátor T-Mobile pro zákazníky PREmobil vytvoří nové tarify, které budou odpovídající těm nynějším.

Virtuální mobilní operátoři mají podle výroční zprávy ČTÚ na trhu se 14,5 milionu aktivních SIM karet podíl okolo sedmi procent. Celkem jich na trhu působí kolem 150. PREmobil patří mezi takzvané značkové přeprodejce, kteří pod vlastní značkou většinou zajišťují marketing a prodej, a přeprodávají telekomunikační služby svého hostitele. Značkových přeprodejců je na trhu okolo 15.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky