Počasí: Bouře doprovázená krupobitím komplikuje dopravu v Praze

Silná bouře doprovázená krupobitím dnes odpoledne zkomplikovala dopravu v Praze. Hasiči zatím vyjížděli na 20 míst, většinou odčerpávají vodu ze sklepů nebo odklízejí popadané stromy či větve. ČTK to sdělila mluvčí pražských hasičů Kateřina Suchanská.

Ilustrační fotografie
reklama

"K 17:00 jsou všechny pražské profesionální stanice venku a společně s několika dobrovolnými jednotkami zasahují u 20 událostí," uvedla mluvčí.

Policie dosud nemá hlášenou žádnou nehodu, řidiči jsou v silném dešti opatrní. "Jezdí o poznání pomaleji, což se samozřejmě promítá do plynulosti provozu. Někde se může doprava zcela zastavit, pokud se například valí po silnici voda," řekl ČTK mluvčí pražských policistů Tomáš Hulan.

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu před silnými bouřkami platí v hlavním městě do dnešní půlnoci. Jihozápadně a jižně od Prahy se vytvořilo v linii několik silných bouřkových jader, ve kterých se vyskytují přívalové srážky s předpokládanými krátkodobými úhrny kolem 50 milimetrů a kroupy. Do 19:30 platí v metropoli i výstraha před přívalovými srážkami, uvedli meteorologové.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky