Končí lhůta pro získání voličských průkazů

Poslední šanci k získání voličského průkazu dnes budou mít lidé, kteří z jakýchkoli důvodů nebudou moci volit evropské poslance v místě svého bydliště. Musí si pro něj ale dojít na radnici či obecní úřad v domovské obci. Lhůta pro písemnou žádost skončila minulý pátek.

Volby
reklama

S voličským průkazem budou moci lidé hlasovat v kterékoli volební místnosti, avšak pouze v rámci republiky. Hlasování na zastupitelských úřadech v zahraničí možné není. Průkazy budou vydávat rovněž ambasády pro voliče z řad krajanů, kteří by kvůli volbám do Evropského parlamentu museli přijet do ČR.

Naposledy dnes lidé budou moci vidět či slyšet volební spoty kandidujících stran a hnutí ve vysílání České televize a Českého rozhlasu. Propagační příspěvky budou po dnešku k vidění už jen na webech volebních uskupení nebo na sociálních sítích.

O tom, které z 39 stran, hnutí nebo jejich koalic budou mít české europoslance, rozhodnou voliči v pátek a v sobotu. Výsledky budou ale zveřejněny až o nedělní noci, kdy se uzavřou volební místnosti ve většině ostatních zemí EU.

Témata: volby | Eurovolby | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky