Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V noci přijde mráz. Předpověď počasí na noc a pondělí 6. května

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Kolem tlakové níže se středem nad Skandinávií k nám bude nadále proudit studený vzduch od severu až severozápadu. Východ území bude zpočátku ovlivňovat zvlněná studená fronta, informuje ČHMÚ.

Počasí v noci (22-07): Oblačno až zataženo, v severozápadní polovině Čech místy až polojasno. Ojediněle, na Moravě a ve Slezsku místy občasný déšť nebo přeháňky. Nad 500 m srážky sněhové. Nejnižší teploty 5 až 1 °C a místy přízemní mrazíky, v západní polovině Čech až -2 °C. Severní až severozápadní vítr v Čechách slabý do 3 m/s, na Moravě a ve Slezsku mírný 3 až 7 m/s. Tlaková tendence: setrvalý stav nebo slabý vzestup Počasí přes den (07-24): Oblačno až zataženo, odpoledne v Čechách místy až polojasno. Ojediněle, během dne místy přeháňky, nad 800 m sněhové. Večer ustávání srážek a od západu ubývání oblačnosti. Nejvyšší teploty 8 až 12 °C, v 1000 m na horách kolem 3 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s bude večer slábnout. Tlaková tendence: setrvalý stav, večer slabý vzestup

Témata:  počasí jaro mráz

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy