Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Policisté z centrály proti organizovanému zločinu opět zasahují na několika místech ČR

Policie ČR
Policie ČR
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Policisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) dnes zasahují na několika místech včetně Prahy. Plánovány jsou i prohlídky v jedné advokátní kanceláři, uvedla Česká televize (ČT). Mluvčí centrály Jaroslav Ibehej ČTK řekl, že policisté provádí úkony trestního řízení, bližší informace nesdělil.

Na více místech současně policisté z útvaru zasahovali i počátkem března. Tehdy přišli do pražského sídla firmy Kapsch a do bytu jejího ředitele, do Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) v Brně, na radnici městské části Brno-střed, k místopředsedovi hnutí ANO Jaroslavu Faltýnkovi nebo k vlivnému sportovnímu manažerovi Miroslavu Černoškovi v Prostějově.

Podle tehdejších informací Ibeheje policisté konali ve dvou samostatných trestních věcech. V souvislosti s veřejnými zakázkami městské části Brno-střed pak obvinili devět lidí z účasti na zločinecké organizované skupině, zjednání výhody při zadávání veřejných zakázek a z úplatkářských trestných činů. Ve vazbě skončilo pět stíhaných a hrozí jim 10,5 roku až 16 let vězení.

Témata:  policie Národní centrála proti organizovanému zločinu (NCOZ) Česko

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 17:29

Bezpečnostní problémy společnosti Boeing přetrvávají. Akcie od začátku roku ztratily třetinu své hodnoty

Společnost Boeing (BA), největší světový výrobce letecké techniky, je opět pod drobnohledem veřejnosti kvůli nedávnému incidentu, kdy se za letu oddělil kryt motoru, což vedlo k nouzovému přistání. Tento incident se přidává k řadě bezpečnostních problémů, kterým společnost čelí, včetně lednového incidentu s oddělením dveří, k němuž došlo jen několik dní před vypršením dohody s ministerstvem spravedlnosti. Pokud úřady zjistí porušení dohody, může Boeing čelit znovuotevření smrtelných případů z let 2018 a 2019.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy