Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zeman povečeří s Babišem. V Lánech budou řešit aktuální politické otázky

Miloš Zeman
Miloš Zeman
Foto: Mikuláš Křepelka, EuroZprávy.cz

Prezident Miloš Zeman dnes v lánském zámku povečeří s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Na pravidelné schůzce budou podle prezidentova mluvčího Jiřího Ovčáčka probírat aktuální domácí i zahraniční politické otázky.

Prezident s premiérem se potkávají zhruba jednou měsíčně. Naposledy spolu oba politici jednali na konci února před cestou Babiše do Spojených států, kde se setkal s americkým prezidentem Donaldem Trumpem. Kromě návštěvy Bílého domu mluvili i o sestavování státního rozpočtu na příští rok.

Rozpočtové otázky mohou být tématem i dnešní schůzky. Babiš by mohl Zemana seznámit s plánem úspor, o kterých společně s ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO) jednal před dvěma týdny s ministry, kteří ve vládě zastupují hnutí ANO. Schillerová po nich požaduje úspory i personální škrty. Dalším tématem by mohla být i otázka odchodu Velké Británie z Evropské unie.

Témata:  Miloš Zeman Andrej Babiš

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy