Lidé se přiotrávili ve znojemské bance. Čeho se nadýchali?

Žádnou nebezpečnou složku neobjevila chemická laboratoř hasičů ve vzorcích odebraných z banky v centru Znojma, v níž se lidé neznámé látky nadýchali. Šest jich záchranáři odvezli do nemocnice. Mohlo jít například o pepřový sprej, řekl dnes ČTK mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Lidé byli hned po ambulantním ošetření z nemocnice propuštěni do domácí péče. Policie čeká na oficiální zprávu hasičů.

Záchranná služba, ilustrační fotografie
reklama

"V odebraných vzorcích jsme nedetekovali žádnou nebezpečnou látku. Vzhledem k příznakům lidí, kteří se látky nadýchali, ale mohlo jít například o pepřový sprej," uvedl mluvčí.

Policie situaci vyhodnotí, čeká na zprávu od hasičů. Podle mluvčí policie Lenky Drahokoupilové bude záležet na tom, o jaké šlo množství uniklé látky, zda šlo, či nešlo o úmysl, a také na tom, jak závažná byla zranění.

V prostorách banky v Kovářské ulici v úterý dopoledne zasahovaly čtyři posádky záchranné služby. "Pacienti se nadýchali neznámé toxické štiplavé látky s dráždivými účinky. My jsme jim poskytli kyslíkovou terapii a převezli do znojemské nemocnice," řekla mluvčí záchranné služby Michaela Bothová.

"Otravy byly naštěstí jen lehké, po ambulantním ošetření jsme všechny pacienty propustili do domácí péče," řekl v úterý ČTK mluvčí znojemské nemocnice Pavel Jajtner.

Policie prostor kolem banky po oznámení uzavřela, a to i pro dopravu. Hasiči zásah v bance ukončili v úterý před 15:00.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky