Nová Toyota Supra je beznadějně vyprodaná

Japonská automobilka Toyota vyprodala v Evropě celou letošní edici svého sportovního modelu Supra. Vůz se na trh vrátil po 17 letech a rezervovat si jej bylo možné od loňského října. Již vyprodané auto firma ukázala na autosalonu v Ženevě.

Ilustrační fotografie
reklama

"Rád bych poděkoval prvním 900 zákazníkům za jejich rezervace, kterými si zajistili prioritní přístup k nové Toyotě GR Supra ještě před oficiální evropskou premiérou na ženevském autosalonu 2019. Jako hlavní konstruktér se už nemohu dočkat, až usednou za volant, a současně věřím, že v co největším počtu lidí znovu zažehneme touhu a umožníme jim se za volantem opět bavit," uvedl hlavní konstruktér Toyoty GR Supra Tetsuja Tada.

Kvůli dlouhé nepřítomnosti legendárního vozu na trhu poptávka několikanásobně převýšila plánovaný vyrobený objem. Pořadníky dosáhly několik tisíc záznamů a zakrátko budou zahájeny rezervace na vozy určené k dodání v roce 2020.

Supra má motor o zdvihovém objemu 3,0 litru a ve spolupráci s turbodmychadlem typu Twin Scroll dosahuje nejvyššího výkonu 340 koní a točivého momentu 500 Nm. Vybavená je osmistupňovou automatickou převodovkou.

Na oslavu legendárních tradic modelu Supra a uvedení kódového označení podvozku páté generace bude postaven exkluzivní model Toyota GR Supra A90 Edition. Všech 90 exemplářů verze A90 Edition, vyvedených v pozoruhodném matně šedém laku Storm, obouvajících 19" matně černá litá kola a vybavených podmanivým, řidičsky orientovaným kokpitem v červené kůži, už má také své kupce.

Toyota v Ženevě zároveň vystavuje novou edici mini vozu Aygo ze středočeského Kolína pod označením x-cite. V loňském roce byl tento model jedním z nejlépe prodávaných ve své třídě v Evropě. Celkem Toyota prodala 91.700 vozidel, což představuje podíl 7,4 procenta.

Automobilka v Ženevě zároveň představila sportovně laděnou verzi Corolly GR Sport, která je po Aygu druhým modelem, který obohatí evropskou nabídku vozů Toyota s tímto označením.

Další novinka Corolla Trek se bude nabízet výhradně v karosářské variantě Touring Sports s hybridním pohonem s autonomním dobíjením o objemu 1,8 nebo 2,0 litru. Vůz odkazující na spolupráci s výrobcem kol Trek reaguje na rostoucí oblibu crossoverů a robustně vyhlížejících vozů v evropské nižší střední třídě.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky