Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Model Y představí Tesla v polovině března

Tesla - ilustrační fotografie
Tesla - ilustrační fotografie
Foto: Pixabay

Americká společnost Tesla představí sportovně-užitkový vůz (SUV) Model Y 14. března. Model Y je zhruba o deset procent větší než Model 3 a bude také o deset procent dražší. Na twitteru to oznámil šéf společnosti Elon Musk.

SUV na elektrický pohon Model Y bude s levnějším sedanem Model 3 sdílet řadu stejných komponentů, což by mělo přinést urychlení výroby. Podle Muskova nedávného vyjádření by to mělo být zhruba 75 procent. Při stejné baterii bude mít kratší dojezdovou vzdálenost, přesné specifikace budou zveřejněny až při představení automobilu.

S širším okruhem nových produktů se Tesla snaží vystoupit ze škatulky výrobce luxusních aut.

Minulý týden firma oznámila, že ve snaze snížit náklady přechází výhradně na online prodej, což by jí mělo umožnit snížit cenu všech elektromobilů v průměru o šest procent. Cena Modelu 3 má začínat na 35.000 dolarech (790.000 Kč), zatímco vloni na podzim v průměru přesáhla 50.000 dolarů.

Témata:  Tesla auta

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy