ŘSD nařídilo okamžitě opravit D1 u Humpolce. Na místě žádný dělník

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zkontrolovalo úsek dálnice D1 u Humpolce, kde firma Geosan dostala příkaz k opravě vysypaných kaveren. Podle ŘSD se situace na místě nijak nezměnila. ČTK to dnes řekl jeho mluvčí Jan Rýdl. Podle aktuálních informací v sobotu ani dnes nikdo na opravě vysypaných kavaren nepracoval.

D1 u Humpolce
reklama

"Kontrolní den byl v sobotu a k žádnému posunu po našem čtvrtečním příkazu nedošlo," uvedl Rýdl. ŘSD se chystá převzít iniciativu na staveništi v pondělí. Na dálnici je v úseku od 90. do 104. kilometru mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem kvůli rekonstrukci omezený provoz do dvou pruhů.

Sjízdnost hlavní dopravní komunikace, která spojuje Prahu s Brnem, v týdnu komplikovalo sněžení a tvořily se dlouhé kolony. Podle Kraje Vysočina způsobila kolaps nepřipravenost modernizovaného úseku právě mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem na zimní podmínky.

img-responsive

D1 u Humpolce | foto: Adam Mráček / INCORP images

ŘSD uvedlo, že stát ukončí smlouvu se stavební firmou, pokud nepřeruší práce do 17. prosince. K tomuto datu stavbaři v listopadu dokončení letošních prací avizovali. "V pondělí dopoledne plánujeme tiskový briefing," řekl dnes Rýdl.

Zakázku za 1,75 miliardy korun na rekonstrukci dálnice mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem provádí sdružení tvořené italskou firmou Toto Costruzioni Generali a české stavební společnosti Geosan Group. Podle vyjádření firmy Geosan stavba nabrala zpoždění mimo jiné kvůli pozdnímu předání dvou stavebních povolení a nepředvídatelným podmínkám při budování středové kanalizace.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky