Prázdniny jedou na plné obrátky. Jaké hračky teď nejvíce táhnou?

Prázdniny se lehce přehouply do své druhé poloviny a děti jsou už naplno ponořené do volnějšího letního režimu plného zábavy a her. Letní tábor střídá pobyt u babičky na zahradě, dovolená s rodiči nebo dobrodružné výlety do přírody.

Ilustrační fotografie
reklama

U většiny letních radovánek samozřejmě nesmí chybět hračky. Jak potvrzuje Jana Krčková, marketingová ředitelka sítě hračkářství Sparkys a Bambule, do popředí zájmu rodičů se tak nyní dostávají především venkovní, vodní a sportovní hračky.

Vysoké letní teploty přirozeně táhnou k vodě. Ať už si rodiče užívají s dětmi pohodu na zahradě u bazénu, na koupališti nebo u rybníka, dobře vědí, že bez správného vybavení pro vodní hrátky bude zábava sotva poloviční. „Během letošního opravdu horkého léta je tak největší zájem o hračky do vody. Zákazníci mnohem častěji nakupují také nafukovací lehátka, kruhy a nejrůznější bazénky,“ vyjmenovává Jana Krčková, marketingová ředitelka sítě hračkářství Sparkys a Bambule, a doplňuje, že letní stálice – stříkací pistole – se letos již kompletně vyprodaly.

Vedle hraček do vody se letos v létě výrazně zvyšuje i prodej hraček na ven pro všechny věkové kategorie. Pro menší dítka jsou ideální skluzavky, trampolíny a nejrůznější prolézačky. Odrostlejší drobotinu zase rodiče ideálně zabaví všemožnými sportovními hrami, například z řady Phlat Sport, do kterých se může zapojit celá rodina od školáků až po dědečky.

Při současných vedrech přijde malým i velkým vhod jakékoli osvěžení, není tedy divu, že velkým nákupním hitem jsou i letos přístroje na výrobu ledové tříště Slushy Maker.  

Rodiče jako vždy myslí i na chvíle, kdy kvůli deštivému počasí budou muset svým ratolestem nabídnout program na doma. „K letním hitům patří každoročně i stolní hry, pexesa nebo klasické karty. Tento typ her je přirozeně edukativní, pomáhá dětem rozvíjet slovní zásobu a zároveň je učí prohrávat,“ vysvětluje Jana Krčková. Důležité je podle ní i to, aby rodiče vybírali hračku s dítětem – mělo by si ji totiž samo přát, jen tak lze zajistit, že po pár minutách hraní neskončí zapomenutá  v koutě nebo pod postelí.

Témata: děti | voda | MoneyMAG.cz

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky