Toto připravilo ministerstvo pro nezaměstnané, podívejte se

Ministerstvo práce a sociálních věcí připravilo pro nezaměstnané obyvatele Ústeckého kraje ojedinělý plán, který má za cíl vysokou nezaměstnanost snížit. Podle serveru Tyden.cz z lidí bez práce udělá lesní dělníky.

reklama

Nezaměstnaní obyvatelé Ústeckého kraje by měli podle dvanáctibodového plánu ministerstva spolupracovat s podnikem Lesy ČR na obnově lesů v Krušných horách. "Lesy ČR mají v úmyslu započít jednotlivé aktivity na jaře 2014," píše se v plánu ministerstva s tím, že Úřad práce požádal Krajské ředitelství Lesů ČR o upřesnění, odkud budou jezdit do hor svozové autobusy.

Server upozorňuje na slabinu projektu, podle které Lesy ČR hodlají zaměstnat pouze 30 lidí. Těm to v jejich situaci určitě uleví, pro region s téměř 67 tisíci lidí bez práce je to však málo.

Ministerstvo však počítá s dalšími návrhy, které mají snížit počet lidí vedených v evidenci úřadů práce. Do hry se vrátí přepracovaný návrh exministra Jaromíra Drábka (TOP 09), který plánoval, že by nezaměstnaným hledaly práci agentury.

V plánu je také takzvaný individuální coaching pro uchazeče o zaměstnání. "Cílem je postupné obnovování pracovních návyků, obnovení běžné struktury pracovního dne a v konečném důsledku návrat uchazeče o zaměstnání na primární trh práce," vysvětluje podle serveru ministerstvo v návrhu.

Cílem celého projektu je "pilotně ověřit způsob komunitní spolupráce při řešení dlouhodobé nezaměstnanosti, zejména u osob, které jsou v evidenci uchazečů o zaměstnání v pásmech 1-2 roky, 2-5 let a déle než pět let".

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky