Krátkodobé půjčky vám ušetří starosti

Podle posledního výzkumu společnosti CVVM vnímá 94 % obyvatel České republiky zadlužení Čechů jako příliš vysoké nebo na hraně. Existuje však způsob, jak se dlouhodobým úvěrům vyhnout a přehnaně se nezadlužovat.

660
reklama

Nezadlužujte se dlouhodobě

Nevýhodou klasických úvěrů v bance je jejich délka. Během několika let, kdy bankovní závazek trvá, se může vaše finanční situace změnit a splátky, které jste dřív sotva na svém účtu zaznamenali, se promění v nepříjemné břemeno.

Pokud se tomu chcete vyhnout, můžete využít nebankovní půjčky. Jejich doba splácení je v řádech desítek dnů a nevzniká vám tak závazek na dlouhé měsíce. Navíc nehrozí nebezpečí, že když zapomenete zaplatit splátku v termínu, hned vás společnost zapíše do registru dlužníků.
Finanční registr je totiž věc, na kterou byste si určitě měli dát pozor. Informace se v něm uchovávají až 3 roky. Může se vám potom stát, že půjdete požádat o hypotéku s vědomím, že nikde nedlužíte a banka z registru vytáhne třeba dva a půl roku staré informace o splátce, kterou jste zapomněli uhradit. Sen o novém bydlení se vám rozplyne před očima – aspoň na nějakou dobu.


Nejlepší způsob financování nečekaných výdajů

Vraťme se však ke krátkodobým půjčkám.Ty mají ještě jednu výhodu – hodí se především v situaci, kdy se objeví výdaj, na který prostě momentálně nemáte a do příští výplaty čekat nemůžete. Obvykle se jedná o rozbité auto, ledničku, ale i další „pohotovosti“.

Pak přijde rychlá půjčka před výplatou velmi vhod. Vyřízení žádosti je okamžité a převod probíhá po schválení do několika desítek minut. Ráno rozbité auto tak můžete ještě odpoledne nechat opravit. Než byste podobnou žádost vyřídili v bance, trvalo by to týdny a to ještě s nebezpečím, že vám banka nakonec ani nevyhoví. Půjčku u nebankovní společnosti naopak do měsíce nebo dvou splatíte a máte klid.

Krátkodobé půjčky se tedy mohou významně vyplatit. Zvlášť pokud se neorientujete ve složitých úvěrových smlouvách. U nebankovních půjček jsou velmi jednoduché a jasné.

Témata: půjčky

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky