V USA nařídili rychlou kontrolu 165 letadel Boeing 737 NG kvůli prasklinám

Americký Federální úřad pro letectví (FAA) nařídil provozovatelům letadel do týdne zkontrolovat 165 často používaných letadel Boeing 737 NG kvůli možným prasklinám. Následně projdou kontrolou i méně často nasazované stroje tohoto typu - celkem se nařízení dotkne 1911 letadel registrovaných ve Spojených státech. Informují o tom dnes zahraniční tiskové agentury.

Boeing
reklama

Boeing má přitom už problém s letadly 737 MAX, která jsou po dvou vážných nehodách od letošního března v celém světě odstavena.

Boeing o problému s prasklinami úřad FAA informoval sám, když se závady objevily na letadle 737 NG, které procházelo úpravami v Číně. Úřad uvádí, že následné prohlídky objevily podobné praskliny i na menším počtu dalších letadel.


Stroje 737 NG, což je zkratka pro New Generation, létají od roku 1997 a jsou třetí generací 737. Tato letadla jsou nejprodávanějším typem boeingů. Stroje 737 NG předcházely strojům 737 MAX.

Boeing minulý týden v pátek uvedl, že je s provozovateli letadel 737 NG v kontaktu. Dodal, že nebyly hlášeny žádné další provozní problémy.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky