Twitter propouští další zaměstnance

Společnost Twitter, kterou vlastní miliardář Elon Musk, se uchýlila k dalšímu propouštění zaměstnanců. V kancelářích v Singapuru a Dublinu dnes dostalo výpověď nejméně 12 lidí starajících se o moderaci obsahu na stejnojmenné sociální síti, píše agentura Bloomberg. Šéfka oddělení důvěry a bezpečnosti Twitteru Ella Irwinová Bloombergu potvrdila, že několik zaměstnanců bylo propuštěno, popřela však, že by šlo o lidi z oddělení moderace obsahu.

Twitter
reklama

"Dávalo smysl například sjednotit zaměstnance pod jednoho vedoucího týmu namísto dvou," uvedla Irwinová.

Muskův přístup k moderaci obsahu na twitteru se stal terčem tvrdé kritiky kvůli obavě, že se na síti bude objevovat více závadných příspěvků. Musk se označuje za zastánce absolutní svobody slova a říká, že z twitteru chce udělat svobodnější síť.

Musk Twitter koupil minulý rok v říjnu za 44 miliard dolarů (asi 992 miliard korun). Svým novým zaměstnancům dal opakovaně najevo, že od nich vyžaduje nebývalé pracovní nasazení. Na začátku prosince například web stanice BBC informoval, že Musk "proměnil kancelářské prostory společnosti na ložnice".

Pod jeho vedením bylo z firmy propuštěno zhruba 5000 ze 7500 původních zaměstnanců.

Po několika kontroverzních manažerských rozhodnutích, například obnovení profilu na síti exprezidentu Donaldu Trumpovi, jehož kongresový výbor doporučil obžalovat za podněcování vzpoury, Musk oznámil, že odstoupí jako výkonný ředitel firmy. Učinil tak na základě výsledku hlasování 17,5 milionu uživatelů twitteru, kteří se v Muskem vytvoření anketě vyslovili pro jeho odstoupení z funkce.

Musk však uvedl, že firmu bude řídit do doby, než pro funkci najde vhodného kandidáta. K průběhu jeho hledání se však excentrický miliardář v posledních téměř třech týdnech nevyjádřil.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky