Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

T-Mobile loni v Česku zvýšil čistý zisk o 13 procent

T-Mobile
T-Mobile
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Operátor T-Mobile loni v Česku zvýšil čistý zisk o 13 procent na 7,04 miliardy korun. Výnosy vzrostly meziročně téměř o pět procent na 31,2 miliardy korun. Výsledky ovlivnil vojenský konflikt na Ukrajině i zdražování vstupů. Vyplývá to z výroční zprávy společnosti.

Celkový počet zákazníků společnosti v ČR podle ní meziročně stoupl o dvě procenta na 6,423 milionu. Z toho počet uživatelů předplacených karet klesl o 1,1 procenta na 1,956 milionu. Spotřeba dat v mobilní síti stoupla o 47,4 procenta a počet diváků T-Mobile TV vzrostl o 10,5 procenta na 237.000 připojených.

Optický internet mohlo ke konci roku 2022 využívat 363.468 domácností. Je to zhruba o 80.000 přípojek meziročně více. Tempo pokrývání dalších lokalit se podle operátora z velké míry odvíjí od regulatorních požadavků a firma má minimum možností, jak jej urychlit. I proto T-Mobile uzavřel dohodu s Vodafonem o vzájemném zpřístupnění infrastruktury.

Mzdové náklady loni stouply o tři procenta na 3,83 miliardy korun. Počet zaměstnanců klesl o 24 na 3306 na konci roku.

T-Mobile je součástí nadnárodní skupiny Deutsche Telekom. Firma na provoz využívá ze 100 procent elektrickou energii z obnovitelných zdrojů, optimalizuje technologickou infrastrukturu, snižuje spotřebu materiálu, dbá na eliminaci plastů a podporuje cirkulární ekonomiku. Ve spolupráci s Českou zemědělskou univerzitou také spustila u Kostelce nad Černými lesy dlouhodobý unikátní projekt Chytrá lesní krajina, v jehož rámci prostřednictvím 5G sítě monitoruje procesy v lese.

Témata:  T-Mobile Česko

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 12:15

Firmy mladé potřebují, to je dobrá zpráva pro čerstvé absolventy. Kolik si mohou vydělat?

Letošní rok je šance na zotavování ekonomiky, prorokují zaměstnavatelé. Je to mimochodem i dobrá zpráva pro letošní absolventy, protože jejich příchodu na pracovní trh by to mohlo pomoci. Většina firem totiž mladé zaměstnance potřebuje, zejména ty IT zdatné. 

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy