Rusko pomůže Evropě 10 miliardami dolarů

Rusko je podle poradce prezidenta Dimitrije Medveděva ochotno poskytnout prostřednictvím Mezinárodního měnového fondu (MMF) na podporu evropského úsilí o odvrácení dluhové a finanční krize nejméně 10 miliard dolarů. Informovala o tom ve čtvrtek agentura Reuters.

660
reklama

"Jsme připraveni přispět svým dílem prostřednictvím Mezinárodního měnového fondu. Zavázali jsme se to udělat. Deset miliard dolarů je minimální závazek," uvedl podle agentury Reuters poradce ruského prezidenta Medveděva v Bruselu před summitem Evropské unie s Ruskem.
 
Lídři Ruska a EU budou během tohoto jednání pravděpodobně diskutovat o možných ruských příspěvcích pro stabilitu v eurozóně.
 
Evropští lídři se na bruselském summitu Evropské unie minulý týden dohodli na tom, že by země eurozóny a další státy měly podpořit v rámci bilaterálních půjček Mezinárodní měnový fond (MMF) finanční injekcí ve výši 200 miliard eur (cca 5,1 bil. Kč), z toho 150 miliard eur by mělo jít od členských zemí eurozóny. MMF tak má získat další finanční prostředky k posílení svých zdrojů na boj s dluhovou krizí.

Témata: EU | Rusko

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky