Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hackeři ukradli uživatelům Xboxu miliony liber

Hackeři ukradli uživatelům Xboxu miliony liber

Foto: Pixmac

Hackeři v pondělí podnikli soustředěný útok na virtuální účty uživatelů herních konzolí Xbox od Microsoftu. Lidi z pětatřiceti zemí připravili o miliony liber, informoval v úterý deník Telegraph.

Britským uživatelům zmizelo z účtů Xbox Live v průměru 100 liber (2950 korun), někteří ale přišli i o více než 200 liber. Podle listu není dosud jasné, kolik uživatelů oblíbené herní konzole bylo takto okradeno a o kolik peněz se celkem jednalo. Firma Microsoft napadení hráčských účtů teprve začala vyšetřovat.

Počítačoví lapkové prý kradli po několik týdnů z kreditních karet vždy jen malý obnos, což ztěžuje odhalení podvodu, poznamenal The Telegraph.

Aby mohl uživatel službu Xbox Live využívat, musí si vytvořit svoje konto s jedinečným názvem a také svojí postavičku, jejíž vzhled si může každý upravit zcela podle vlastních představ.

Od listopadu 2010 je Xbox Live aktivní také v České republice. Platit za členství, které umožňuje poměřovat síly v jednotlivých hrách s hráči z celého světa, lze pomocí kreditní karty nebo je možné zakoupit speciální kupony v obchodech.

Témata:  hackeři

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 20:08

22. dubna 2024 18:27

Vysoké úroky povzbuzují ekonomiku, soudí američtí finančníci i ekonomové. MMF ale varuje

Mezinárodní měnový fond (MMF) se v minulém týdnu nezvykle ostře pustil do Spojených států. Vadí mu jejich rozhazovačnost. Ta jim prý sice dopomáhá k impresivnímu ekonomickému růstu, leč není dlouhodobě udržitelná. Přílišné výdaje Washingtonu mohou podle MMF celosvětově opětovně zvýšit inflaci a ohrozit rozpočtovou a finanční stabilitu. Jinými slovy, hrozí, že za velké americké dluhy nakonec zaplatíme všichni – ať už krizemi či pořádnou inflací.

Zdroj: Lukáš Kovanda

Další zprávy