Policie prošetřuje milionový tendr na ministerstvu školství

Detektivové protikorupční policie zasahovali minulý týden v pražské centrále ministerstva školství. Na konci zátahu si kriminalisté odnesli z úřadu několik počítačů a veškeré dokumenty z připravované zakázky na podporu výzkumu a vývoje, píší v úterním vydání Lidové noviny.

reklama

Prověřování této veřejné zakázky potvrdil listu Marek Belko, vedoucí jihočeské expozitury protikorupční policie, která má kauzu od počátku na starosti. Provozování databáze, která kontroluje využívání státních prostředků na vědu a výzkum, tento rok končí. Na její pokračování měl být původně v prosinci vypsán mnohamilionový tendr. A právě jeho příprava nyní detektivy zajímá, uvedly Lidové noviny.
 
Bližší informace nechce policie sdělovat. Experti se však shodují, že důvody vyšetřování mohou být v podstatě dva: buď má policie podezření, že byla zakázka připravovaná na míru pro předem vybraného zájemce, nebo mělo dojít k jejímu "umělému" navýšení, píší Lidové noviny. Ministerstvo nechtělo po dohodě s policií zákrok komentovat.

Témata: policie | školství

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky