Poslední průzkum před volbami: Jaké jsou aktuální voličské nálady?

V měsíci září se stejné podpoře voličů v krajích těší ČSSD a hnutí ANO, které získaly v souhrnu nejvíce preferencí, a to každá celkem v šesti krajích. Strana Bohuslava Sobotky vede v Jihočeském, Karlovarském, Pardubickém, Kraji Vysočina, Jihomoravském a Moravskoslezském kraji.

Volby do zastupitelstev krajů 7. a 8. října 2016.
reklama

Agentura Phoenix research on-line provedla unikátní výzkum aktuálních voličských nálad před blížícími se krajskými volbami a to formou volebního potenciálu.

Hnutí ANO 2011 Andreje Babiše pak vítězí rovněž v šesti krajích - Plzeňském, Ústeckém, Středočeském, Královéhradeckém, Olomouckém a Zlínském kraji.

Prvenství ve třináctém kraji a to Libereckém, si u potencionálních voličů získali Starostové pro Liberecký kraj (SLK) vedení hejtmanem Martinem Půtou.

Volební potenciál ukazuje, kolik procent hlasů by strana mohla v kraji v současnosti hypoteticky získat, pokud by se k ní přiklonili všichni lidé, kteří její volbu reálně zvažují a nevylučují svou účast u voleb. Aktuální měření bylo provedeno na vzorku 6.312 respondentů ve dnech 1.9. – 27. 9. 2016.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky