Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Levné rodinné domky: Stát prodává desítky budov

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Stát se ve velkém zbavuje svého nemovitého majetku, a lidé tak mají opět šanci chytnout příležitost za pačesy a koupit si třeba rodinný domek - a to velmi levně. Aktuální nabídku nemovitostí můžete pravidelně sledovat na webu ÚZSVM, přehled těch nejzajímavějších nabídek naleznete níže v článku.

Protože hypotéky nikdy nebyly tak výhodné jako nyní, snaží se lidé co nejrychleji využít atraktivních nabídek bank a pořídit si nějaké pěkné bydlení, třeba na okraji Brna či Prahy. Ruku v ruce se stále výhodnějšími hypotékami ale prudce rostou ceny nemovitostí. Zkuste se proto porozhlédnout i ve státním sektoru, dost možná najdete domek "za hubičku". Toto jsou vybrané nemovitosti podle územních pracovišť Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM).

Střední Čechy

V obci Košátky na Mladoboleslavsku můžete za 140 tisíc korun zakoupit prostornou budovu bývalé hospody. Stavba se skládá z prostoru hospody se zázemím, velkého a malého sálu a z obytného podkroví, kde se nacházejí 3 pokoje, kuchyň, koupelna, malá místnost před koupelnou a přístup do půdního prostoru. Budova je určena k rekonstrukci, musíte proto počítat s tím, že ve finále budou náklady na bydlení mnohem vyšší.

Na Rakovnicku v obci Velká Chmelištná pak můžete zakoupit zemědělskou usedlost o výměře 1348 metrů čtverečních. Za minimální kupní cenu 1 149 000 korun získáte nejen budovu, ale i nádvoří a zahradu. Podmínkou převodu je převzetí movitých věcí v hodnotě 38 670 korun.

Další velmi atraktivní nabídkou je rodinný dům v Komárově u Hořovic, který můžete koupit za 1,24 milionu korun. Součástí je i zahrada o výměře 923 metrů čtverečních.

Brno

Územní pracoviště ÚZSVM v Brně má k dispozici nemovitosti, které lákají zejména svou nízkou cenou a rozsáhlými pozemky. Ve většině případů jsou ale budovy v horším stavu a je proto nutné počítat s dalšími výdaji na rekonstrukci.

Zajímavou nabídkou je bezpochyby koupě stavební parcely o výměře 1376 metrů čtverečních v Nikolčicích, jejíž součástí je rodinný domek, dvůr, zahrada aj. Minimální kupní cena je 1,09 milionu korun.

Další lákavé nabídky jsou: rodinný dům s pozemky ve Vémyslicích (84 tisíc korun), nemovitosti s pozemky o výměře 5438 metrů čtverečních u Dědice (79 tisíc), pozemky se zastavěným domem a hospodářskou budovou ve Štítarech (212 tisíc) nebo řadový rodinný domek v Určicích (894 tisíc). Kompletní nabídku najdete ZDE.

Hradec Králové

Královéhradecká pobočka ÚZSVM nabízí hned několik parcel, včetně památkově chráněných území. Sem spadá i stavební a pozemková parcela v obci Dřevíkov na Vysočině za 575 tisíc korun s celkovou výměrou přes dva tisíce metrů čtverečních.

Dáleje v nabídce bývalá zemědělská usedlost Hrušův statek ve Zdechovicích (1,1 milionu korun) nebo třeba rodinný dům v Nových Hradech (360 tisíc korun).

Ostrava

Patrový rodinný domek, který je přímo součástí CHKO Beskydy, je k mání za 1,1 milionu korun v Prostřední Bečvě. Pokud byste raději něco více v centru, pak je za 1,4 milionu korun k dispozici bývalá hospodářská budova s obytnou funkcí ve Vratimově.

Témata:  bydlení

Související

Aktuálně se děje

24. července 2024 10:16

21. července 2024 21:04

SLEDUJTE: Joe Biden se vzdal kandidatury. Trump zatím nemá soupeře

Americký prezident Joe Biden v neděli oznámil, že stáhne svou kandidaturu na post prezidenta USA a nebude se ucházet o znovuzvolení.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy

Jozef Síkela

Vláda navrhne eurokomisařem za Česko Jozefa Síkelu

Vláda Petra Fialy nabídne staronové předsedkyni Evropské komise Ursule von der Leyenové jako eurokomisaře za Českou republiku současného ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkelu. O jeho nominaci rozhodla na poslední schůzi před vládními prázdninami ve středu 24. července 2024. Začátku schůze byl přítomen i prezident republiky Petr Pavel.