Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Také pracovní pohovory přinášejí „aprílové“ příběhy

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Cliqjobs.com

Reakce uchazečů o zaměstnání na pracovních pohovorech někdy připomínají aprílové žertíky. Proto vám v tento den přinášíme několik zajímavých příběhů, které zažili pracovníci personálně-poradenské společnosti McROY Group. Když si někdo hledá práci, může se prezentovat i následujícím způsobem.

„Máte tu kamery? Víte, já jsem vždy pracoval v utajení.“ Takto zněla první otázka kandidáta na pozici skladníka, který právě přišel na pohovor. Dva mladí absolventi se přišli zeptat na pracovní příležitosti, šlo o běžnou konzultaci. Protože se jednalo o pár, chtěli být spolu i během pohovoru. „Výsledek byl takový, že se při něm pohádali. Využili jsme toho, že jsou dva a požádali je, aby o sobě navzájem řekli něco pozitivního a negativního,“ říká Tomáš Surka, ředitel personálně-poradenské společnosti McROY Czech. Skype pohovor se systémovým administrátorem může probíhat i tak, že se kandidát posadí před počítač do půl pasu nahý a očividně pod vlivem halucinogenní látky celou dobu vypráví o tom, že je skutečně super kandidátem na danou pozici. Osobní pohovor se může zvrhnout i ve snahu kandidáta prodat vám různé pojistky. Uchazeč je potom velmi překvapený, že pojistky nechcete a neplánujete si u něj pojistit ani své děti. Později vám ještě třikrát zavolá, jestli jste si to přece jen nerozmyslel. Na pohovor přijde kandidátka a po přibližně pěti minutách oznámí: „A jéje, já jsem si spletla firmu, chtěla jsem jít jinam. Musím běžet, abych to stihla. Nashle!“

Témata:  zaměstnanci zaměstnavatelé

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy