Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Definitivní: Soud potvrdil prodej Sazky

Definitivní: Soud potvrdil prodej Sazky

Foto: Jan Zýka / INCORP images

Městský soud v Praze ve čtvrtek zamítl návrh České spořitelny na zrušení výběrového řízení na prodej podniku Sazka. Sdělila to mluvčí Sazky Lenka Tichá.

Soud nevyhověl ani požadovaným úpravám podmínek tendru. Jak dále Tichá informovala, soud zároveň vydal usnesení, v němž souhlasí s tím, aby insolvenční správce Josef Cupka prodal Sazku jedinou smlouvou společnosti Sázková kancelář jako vítězi výběrového řízení. Sázková kancelář, za níž stojí skupiny PPF a KKCG, nabídla v tendru za Sazku nejvyšší kupní cenu – 3,81 miliardy korun. Nyní má společnost pět měsíců na to, aby získala souhlas antimonopolního úřadu. Česká spořitelna, která je jedním z velkých věřitelů zkrachovalé loterijní společnosti Sazka, v pondělí požádala soud, aby insolvenčnímu správci Sazky Josefu Cupkovi přikázal okamžitě zrušit výběrové řízení na prodej společnosti. Kritizovala hlavně to, že podle jejího mínění současné podmínky výběrového řízení nezaručují maximální výnos pro všechny věřitele Sazky. Spořitelna narážela na nabídku finanční skupiny Penta, která se sice výběrového řízení na koupi Sazky kvůli nesouhlasu s jeho formou neúčastnila, za zkrachovalou Sazku však mimo něj nabídla 4,65 miliardy korun. Zavázala se také, že uhradí také závazky Sazky, které vznikly po prohlášení konkurzu ve výši 350 milionů korun. Závaznou nabídku do tendru podali ještě další dva zájemci. Společnost Charlcoal spojovaná se jménem finančníka Pavla Tykače, nabídla za zkrachovalou společnost 3,601 miliardy korun. Konkurenční Synot ohodnotil Sazku nejméně, nabídl 0,5 miliardy korun. Kupní smlouvu s vítězem výběrového řízení, tedy společnostmi PPF a KKCG, podepsal insolvenční správce zkrachovalé loterijní společnosti už v pondělí odpoledne.

Témata:  sazka

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy