Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Řídit stát jako firmu? Babišův muž přišel s novou vizí

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Mariusz Stankowski, MoneyMAG.cz

Hnutí ANO se proslavilo volebním heslem „Řídit stát jako firmu“, které do jisté míry vypovídá o tom, jak předseda Andrej Babiš své politiky vede. Poslanec hnutí Martin Komárek teď heslo poupravil a z obecného slova „firma“ udělal konkrétnější „hotel“.

„Heslo řídit stát jako firmu se stalo legendou. Já vím, jaká konkrétní firma to je. Stát by měl být řízen jako hotel. V dobře vedeném hotelu je recepce vřelá, ale nevtíravá. Pokud může, tak hosta uvítá i manažer, alespoň prostřednictvím osobního dopisu s bonbónkem," vysvětluje Komárek svoji vizi.

Uklízečky jsou podle něj na takovém místě pečlivé, na druhou stranu ale neporušují soukromí zákazníků. „Všechen personál se snaží dopředu uhodnout, co si zákazník přeje a vyjít mu vstříc. Ať je host na dovolené či na služební cestě, cítí se jako hýčkaný pán," pokračuje ve srovnávání hotelu a státu poslanec na facebookovém profilu.

„Vše, od servírování snídaně až po obsluhu v nočním baru je do puntíku promyšleno, dokonale organizováno a profesionálně provedeno. Pokud místo hotelového personálu dosadíme politiky a státní zaměstnance a místo hostů občany, dostáváme se k ideálnímu stavu. A už nezáleží na tom, jestli je hotel tří, čtyř či pětihvězdičkový, péče o hosta je perfektní všude," rozplývá se Komárek.

Jenže takhle to podle něj v České republice nefunguje. „U nás se ale mnohdy dosud občan cítí jako trpěný klient herberku pro chudinu, kde ho každý vrátný seřve za to, že si neočistil perka a kde je strava poživatelná jen s největším sebezapřením," dodává Komárek.

Ne všichni jsou ale takovým srovnáním nadšeni. „Před dveřmi toho vašeho hotelu však stojí Babišova ochranka, která každého hosta svlékne do naha, sebere mu všechny peníze a trvá na volebním potvrzení jak moc byl se službami spokojen spokojen ," rýpnul si pod příspěvkem uživatel Milian Seidl. „... a ještě mu dá cedulku na krk zloděj," přisadil si další diskutující. „To je ale pitomost,." dodal Komárek, který s oběma muži evidentně nesouhlasí.

Témata:  Česko Vlajky států

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Minimální mzda dál poroste. Ministerstvo řeklo, jaký má cíl

Minimální mzda má od začátku letošního roku novou výši, od ledna se zvýšila o více než tisíc korun. Ministerstvo práce a sociálních věcí má navíc stanovený jasný cíl ohledně dalšího navyšování nejnižšího výdělku v nadcházejících letech. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy