Novým šéfem České televize byl zvolen Petr Dvořák

Novým generálním ředitelem České televize se stal bývalý šéf televize Nova Petr Dvořák. Rozhodla o tom ve středu Rada České televize.

660
reklama

Vítěz získal ve druhém kole 12 hlasů, ke zvolení jich potřeboval deset. Chudárek obdržel pouze čtyři hlasy. Dvořák se stane generálním ředitelem České televize s účinností od 1. října 2011. Mandát mu vyprší 30. září 2017.
 
Dvořák se narodil v roce 1964 v jižních Čechách. Vystudoval technickou kybernetiku na ČVUT, na University of Chicago v USA získal titul MBA. Dvořák je vášnivý snowbordista a zhruba čtyřikrát do roka hraje na elektrickou kytaru v rockové skupině Brumloboys, rád cestuje. Je rozvedený, má čtyři dcery.
 
Nového generálního ředitele ČT potřebovala kvůli odchodu Jiřího Janečka. Ten svou rezignaci oznámil v polovině července, a to ze zdravotních důvodů. Do začátku funkčního období nového generálního ředitele televizi řídí někdejší Janečkův provozní ředitel Vladimír Karmazín.
 
Janeček pracoval v České televizi od roku 1989 v Redakci zpravodajství ČT nejprve jako redaktor krajského vysílání, později moderoval hlavní zpravodajskou relaci Události, byl vedoucím moderátorů a od prosince 2002 pověřeným ředitelem zpravodajství. V červenci 2003 byl Radou ČT jmenován generálním ředitelem ČT. Své působení ve vrcholné manažerské pozici v televizi veřejné služby obhájil také v červenci 2009.
 
Rada ČT má 15 členů. Jejich funkční období je šestileté, každé dva roky se obmění třetina členů. Mají za úkol například jmenování a odvolávání generálního ředitele.

Témata: česká televize

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky