Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zvládli byste přijímačky na střední z matematiky?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka / INCORP images

Přinášíme vám druhou část našeho seriálu s testy na střední školy. Tentokrát jsou z matematiky. Vyzkoušejte si, zda byste v učivu základní školy obstáli i vy.

Přinášíme vám druhou část našeho seriálu s testy na střední školy. Tentokrát jsou z matematiky. Vyzkoušejte si, zda byste v učivu základní školy obstáli i vy.

Přijímací zkoušky na střední školy se každým dnem blíží, žáky čekají za necelých čtrnáct dní, 1. kolo totiž bude probíhat mezi 22. až 30. dubnem. Žáci tak projdou zkouškami z českého jazyka a literatury a matematiky.

A právě někdy neoblíbenou matematiku si můžete vyzkoušet i vy. Cermat (Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání) zveřejnil vzory, jak by testy mohly pro jednotné zkoušky vypadat. Vyzkoušejte si, zda byste zkoušky z matematiky na střední školu zvládli i vy.

 

TESTY Z MATEMATIKY

Didaktický test

Záznamový arch - prázdný

Záznamový arch - vzorově vyplněný

Řešení

Letos poprvé některé školy projdou jednotným testováním (seznam škol najdete ZDE). "K zavedení jednotných přijímacích zkoušek nás vede řada důvodů, jedním z těch zásadních je rozdílná úroveň znalostí dětí, které vycházejí ze základních škol," uvedl před časem ministr školství Marcel Chládek.

Psali jsme: Přijímačky na střední se blíží. Vyzkoušejte si test z češtiny

Ministerstvo plánuje, že jednotné přijímačky by se mohly na všech školách spustit už příští rok. Ale je možné, že to však bude až od školního roku 2016/2017. Protože jednotné přijímačky jsou obsaženy v novele školského zákona, která by měla začít platit až od začátku příštího roku a vztahovat by se měla vztahovat až na následující přijímačky, tedy ty na jaře v roce 2017.

Témata:  školství

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

22. dubna 2024 22:13

Hra na štěstí? Ne, správný postup při investování výrazně snižuje riziko ztráty

KOMENTÁŘ Martina Pleštila, ředitele úseku investic, Broker Trust - Úroky na spořicích účtech klesají. Ještě víc tak poroste investiční apetit Čechů, kteří hledají pro své úspory lepší výnos. Už loni přitom investice v ČR zaznamenaly mimořádný rok. Češi měli jen ve fondech kolektivního investování vloženo přes 938 miliard korun, což bylo meziročně o nevídaných 25 procent více. Jak při investování efektivně snižovat riziko ztráty? Podívejte se na šest praktických tipů.

Zdroj: MoneyMAG.cz

Další zprávy