Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zvládli byste přijímačky na střední z matematiky?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Jan Zýka / INCORP images

Přinášíme vám druhou část našeho seriálu s testy na střední školy. Tentokrát jsou z matematiky. Vyzkoušejte si, zda byste v učivu základní školy obstáli i vy.

Přinášíme vám druhou část našeho seriálu s testy na střední školy. Tentokrát jsou z matematiky. Vyzkoušejte si, zda byste v učivu základní školy obstáli i vy.

Přijímací zkoušky na střední školy se každým dnem blíží, žáky čekají za necelých čtrnáct dní, 1. kolo totiž bude probíhat mezi 22. až 30. dubnem. Žáci tak projdou zkouškami z českého jazyka a literatury a matematiky.

A právě někdy neoblíbenou matematiku si můžete vyzkoušet i vy. Cermat (Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání) zveřejnil vzory, jak by testy mohly pro jednotné zkoušky vypadat. Vyzkoušejte si, zda byste zkoušky z matematiky na střední školu zvládli i vy.

 

TESTY Z MATEMATIKY

Didaktický test

Záznamový arch - prázdný

Záznamový arch - vzorově vyplněný

Řešení

Letos poprvé některé školy projdou jednotným testováním (seznam škol najdete ZDE). "K zavedení jednotných přijímacích zkoušek nás vede řada důvodů, jedním z těch zásadních je rozdílná úroveň znalostí dětí, které vycházejí ze základních škol," uvedl před časem ministr školství Marcel Chládek.

Psali jsme: Přijímačky na střední se blíží. Vyzkoušejte si test z češtiny

Ministerstvo plánuje, že jednotné přijímačky by se mohly na všech školách spustit už příští rok. Ale je možné, že to však bude až od školního roku 2016/2017. Protože jednotné přijímačky jsou obsaženy v novele školského zákona, která by měla začít platit až od začátku příštího roku a vztahovat by se měla vztahovat až na následující přijímačky, tedy ty na jaře v roce 2017.

Témata:  školství

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 19:38

Neberte si hypotéky. Brzo dostanete dotaci. Alespoň za to už bojují lobbisté

Komentář Vladimíra Pikory: Dnešní doba je plná nálepkování. Na každého se něco najde. Kdekdo je např. populista, ačkoli argumenty pro takové označení jsou obvykle na vodě. Podle mě je nálepkování falešné. Mnohdy je jen politicky motivované. Skutečný populismus je jinde. Příkladem klasického populismu, který se za populismus překvapivě neoznačuje, je návrh některých výrobců stavebního materiálu, developerů, a dokonce i bank na dotace hypoték.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy