Neuklízíte po svém miláčkovi? Hrozí vám vysoká pokuta

Až 20 tisíc korun! Taková pokuta by mohla hrozit pejskařům, kteří neuklidí po svém psovi na veřejném prostranství. Přísnější postihy proti nezodpovědným pejskařům teď chystají v Rožnově pod Radhoštěm, přidat by se ale mohla i další města.

Pes, ilustrační fotografie
reklama

V Rožnově pod Radhoštěm se chystá akce proti nezodpovědným pejskařům. Ve městě totiž výrazně přibylo stížností na znečištěné ulice. Bohužel po našich čtyřnohých miláčcích často neuklízíme. Obyvatelům a úředníkům v Rožnově pod Radhoštěm došla trpělivost.
 
Vzhledem ke stížnostem, které se na chování majitelů psů stále častěji objevují, jdou strážníci městské policie do akce. Častěji a přísněji budou kontrolovat pejskaře. Znečišťování fasád a veřejných prostor výkaly chtějí nekompromisně pokutovat. Jednou nebo dvakrát se ohnout a do pytlíku je sebrat se na procházce se psem rozhodně vyplatí.

"Pokud tak neučiní, dopouští se znečištění veřejného prostranství. Za něj pak mohou být majitelé psů pokutování částkou až do výše dvaceti tisíc korun," řekl mluvčí městského úřadu v Rožnově Petr Gross. 

V České republice, která vede evropskou tabulku počtu psů na obyvatele, ho má každá druhá domácnost. To, že naši nejvěrnější přátelé spořádají sto tisíc tun krmení ročně, už někde musí být vidět. Ale nemělo by to být na ulicích.

 

Témata: pokuty | Zvířata | Psi

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky