Kdo dostal nejvyšší odměny na ministerstvu? To se podívejte

Vrchní ředitelka kabinetu Marcela Chládka Lucie Orgoníková inkasovala na ministerstvu školství nejvyšší odměny za rok 2014 ve výši 188 tisíc korun. Upozornil na to server Lidovky.cz.

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy
reklama

Orgoníková v letech 2004 až 2005 působila jako tisková mluvčí ČSSD a následně pracovala jako tisková mluvčí vlády. V roce 2006 odešla do soukromé sféry a o čtyři roky později založila vlastní PR agenturu Orgmedia. Nyní se vrátila do politiky a ministr jí přidělil vůbec nejvyšší odměnu. K platu 567 985 korun si na prémiích odnesla dalších 188 tisíc korun, což je nejvyšší odměna v rezortu za loňký rok.

Ministerstvo krok zdůvodnilo tím, že Orgoníková „úspěšně plnila mimořádné a zvlášť významné pracovní úkoly při přípravě a zavádění koncepce personální politiky úřadu". Angažovala se také v přípravě a koordinaci „aktivit pro nový systém vydávání vnitřních předpisů a systému kontrol směrem k OPŘO a PŘO", vysvětluje ministerstvo.

Lidovky.cz pro porovnání uvádí výši platu Vladimíra Ševely, který na rezortu školství působí jako vrchní ředitel Sekce správy úřadu a k platu 723 140 korun si přilepšil o 48 tisíc, což je podstatně méně než Orgoníková. Vrchní ředitelka Sekce financování Zuzana Matušková si na ročních odměnách odnesla 76 tisíc k platu 784 470 korun.

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky