Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Nakupte levně zimní oblečení! Kde ho mají nejvýhodněji?

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Adam Mráček / INCORP images

Co nevidět přijde zima, a tak je třeba se na ni připravit. Začít můžete třeba s vaším šatníkem. Pokud po jeho revizi zjistíte, že nutně potřebuje obnovit, zkuste se poohlídnout v zahraničí. Oblečení je totiž v některých evropských zemích daleko levnější než u nás!

Nemusíte ale ani jezdit za hranice, abyste si mohli všimnout, že některé obchody s konfekcí měří každé zemi jiným metrem. Obchody jako H&M, C&A, Terranova nebo New Yorker prodávají své kousky s mezinárodními cedulkami, kde je u každé země napsaná cena, za kterou se tam oblečení prodává. Cizinci se pak při návštěvě Česka diví, že musí v korunách platit i o třetinu víc, než by zaplatili v eurech.

Zimní oblečení můžete daleko levněji nakoupit u našich sousedů, s výjimkou Slovenska, kde jsou oděvy obdobně drahé jako u nás. Levné oblečení v Polsku nenajdete jen na tržnicích. Nepřeberné množství značek najdete v polských Katovicích v Silesia City Center, kam Češi rádi jezdí, když chtějí ušetřit na výdajích za značkovější oblečení.

 V Německu se dá dobře nakoupit v Drážďanech v Prager Strasse a spoustu tipů si sdílí i lidé na internetu. "Občas zajedeme i na slevy do Görlitz, tam mají spoustu super obchůdků s oblečením," píše v komentáři jeden diskutujících. Je ale třeba dávat pozor na to, že v Německu a v Rakousku jsou v neděli obchody zavřené. Rakousko je zase výborné pro nákup parfémů, ale i mnohé značky oblečení zde pořídíte levněji.

Pokud máte možnost se v blízké době podívat do Velké Británie nebo do Španělska, využijte toho, že i tam nakoupíte módní kousky až o čtvrtinu levněji než u nás. Levným oblečením proslul londýnský obchod Primark, kde je v době velkých slev hlava na hlavě. Zběsilí zákazníci zkouší oblečení na každém volném centimetru čtverečním. Španělsko je zase domovem oblíbených značek Mango a Zara, které tam můžete rovněž pořídit o několik stovek levněji než u nás.

Kam se ale evropské země hrabou na Spojené státy. Kousky oblečení, za které byste u nás zaplatili několik stovek, koupíte za pár korun. Stačí jen narazit na ten správný e-shop. I Češi už si zvykají nakoupit levné kousky a nechat si je za pár korun poslat do Čech. Složí se na poštovné a výrazně ušetří. Nejideálnější datum pro nákup v Americe je ale 23. listopad, kdy tam dodržují takzvaný Black Friday, kdy obchody nabízí extrémní slevy.

Témata:  obchody slevy

Aktuálně se děje

23. dubna 2024 12:35

23. dubna 2024 10:49

Tesco rozšiřuje studentskou slevu na průkaz ISIC i na víkendy

Od října minulého roku funguje ve všech obchodech Tesco v Česku desetiprocentní sleva pro studenty starší osmnácti let na studentský průkaz ISIC od pondělí do pátku. To se nyní na základě názorů studentů mění. Od pondělka 22. dubna mohou se slevou nakoupit i o víkendech.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy