Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

ČSSD udeřila: Hudeček a TOP 09 dávají přednost developerům

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Home Credit

Zastupitelstvo hlavního města Prahy ve čtvrtek zamítlo návrh opatření, který by znemožnil výstavbu v přírodním Parku Vidoule na Praze 5, kterou předložil Miloslav Ludvík, kandidát na primátora za ČSSD.

„Primátor Hudeček a TOP 09 upřednostnili zájmy developera před zájmy Prahy a jejích obyvatel," prohlásil Miloslav Ludvík a dodal: „Dlouhodobě se v boji proti výstavbě na Vidouli angažuji a dnešním hlasováním nic nekončí, za přírodní park Vidoule budeme bojovat dál."

Miloslav Ludvík v předloženém materiálu navrhl přerušení řízení, které je technicky nejjednodušším řešením a které by vedlo k zachování Vidoule ve své původní podobě.

Kromě nesouhlasu s výstavbou ze strany městské části Praha 5, občanských sdružení i místních obyvatel primátora Hudečka o zastavení projektu nepřesvědčily ani odhalené podvody s peticí s falešnými podpisy podporující výstavbu, ani vystoupení místních občanů při jednání zastupitelstva. Zatím tak zůstává v platnosti změna územního plánu chráněné stolové hory Vidoule předložená primátorem Hudečkem, která ji ze zeleně mění na obytné území a tím vychází vstříc zájmům developera.

Témata:  Praha ekonomika ČSSD

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:20

Jak může Čech koupit akcie Saudi Aramco, největší ropné firmy světa? A dává to vůbec smysl?

KOMENTÁŘ Lukáše Kovandy: Existují velké, burzovně obchodované firmy, jejichž akcie si snadno – na pár kliknutí – může pořídit i našinec. Jde třeba o Apple, Amazon nebo Microsoft. No, a pak existují také velké, burzovně obchodované firmy, jejichž akcie si Čech prakticky pořídit nemůže.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy

Ilustrační fotografie

Komentář

České domácnosti loni platily za elektřinu nejvíce v EU, přestože Česko vyvezlo takřka nejvíce elektřiny v celé EU

KOMENTÁŘ Lukáše Kovandy: Česko je ryze z ekonomického hlediska určitou anomálií. Vykazuje sice poměrně výrazný nadbytek vyprodukované elektřiny, avšak přesto jeho domácnosti čelí jejím vysokým cenám. Dokonce nejvyšším v celé EU ve vyjádření dle standardu kupní síly, které umožňuje mezinárodní porovnatelnost. A to přitom tedy Česko loni v čistém vyjádření vyváželo čtvrtý největší objem elektřiny v EU.