Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Za Opencard obviněn šéf informatiků České televize

Za Opencard obviněn šéf informatiků České televize

Foto: Jan Zýka / INCORP images

Protikorupční policie včera podle zjištění Práva obvinila kvůli předraženému a téměř miliardovému projektu Opencard bývalého ředitele odboru informatiky na pražském magistrátu Ivana Seyčka. Informace přineslo středeční vydání Práva.

Na obvinění někdejšího vysoce postaveného zaměstnance upozornila Česká televize (ČT), podle které jej policie stíhá pro trestné činy porušování povinnosti při správě cizího majetku a porušování závazných pravidel hospodářského styku. Přitom právě do ČT Seyček po loňském odchodu z magistrátu zamířil a od 1. června tam pracuje v obdobné funkci jako na pražské radnici - šéfuje informačním technologiím. Právě na Seyčkovu hlavu se po jeho odchodu snesla z vedení magistrátu největší kritika kvůli problémům s multifunkční kartou opencard. Byl to jeho odbor, kdo projekt v minulosti rozjel. Jenže u obvinění Seyčka se policie v kauze Opencard nezastavila. Ještě tento týden mají detektivové z protikorupčního útvaru podle informací Práva zahájit stíhání dalších tří lidí, kteří měli s projektem co dočinění, s největší pravděpodobností všichni pracovali nebo ještě jsou zaměstnanci pražského magistrátu.

Témata:  opencard

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:08

16. dubna 2024 12:03

16. dubna 2024 11:39

Předpověď počasí na noc a středu 17. dubna

Mezi tlakovou níží nad východní Evropou a tlakovou výší nad východním Atlantikem k nám bude nadále proudit studený a vlhčí vzduch od severozápadu, informuje ČHMÚ.

Zdroj: Marie Dvořáková

Další zprávy