Operátor ICT ohrozil bezpečnost Opencard

Ředitel společnosti XT Card Martin Rajzl, dodavatel tzv. Zjednodušené přepážky (Lítačka), na jednání Zastupitelstva HMP dne 25. února 2016 přiznal, že bezpečnostní klíče od systému Opencard dostala jeho firma od Operátora ICT. Informuje v tiskové zprávě EMONEY GROUP.

Ilustrační fotografie
reklama

„To je nejen hrubé porušení licenčních smluv uzavřených k Opencard, ale také významné porušení bezpečnosti celého systému Opencard a osobních dat uživatelů,“ vysvětlil mluvčí EMS Martin Opatrný.

Václav Strnad, ředitel Operátora ICT dále uvedl, že zdrojové kódy k Zjednodušené přepážce Praha nepotřebuje. To je ovšem naprosto zásadní problém pro Prahu, protože bez zdrojových kódů není možné software jakkoliv upravovat. To znamená, že všechny úpravy systému Lítačky bude muset dělat jen dodavatelská společnost, tedy naprosto identicky jako v případě Opencard.

Nadále také platí, že zrušením předběžného opatření Prahy na servisní služby zanikl jakýkoliv nárok Prahy na tyto služby, protože uzavřené licenční smlouvy žádnou takovouto povinnost EMS neukládají.

Témata: opencard

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky