Vy prolhaní idioti, zlobí se lidé na ČNB. Pomůžete jen milionářům a zlodějům

Guvernér centrální banky Miroslav Singer čelí petici požadující jeho odvolání. Důvodem k jejímu sepsání je zásah ČNB do kurzu české koruny. To zdražilo zboží v obchodech a lidé jsou naštvaní.

660
reklama

Na internetu se šíří petice za odvolání guvernéra České národní banky. Za pár dní získala skoro 500 podpisů. Vadí jim oslabení koruny vůči euru.

"To nutně vede k inflaci, zdražení importovaného zboží a tím dalšímu už tak nepříjemnému zatížení občanů ČR vyššími cenami a to uměle. Nesouhlasím s jejich odhady, že to povede k oživení a většímu utrácení, podle mne to bude mít Jojo efekt, lidé možná něco nakoupí nárazově, ale poté koruna opět klesne a zase vzroste a tento stav spíše povede k chaosu a obavám z nákupu importovaného zboží, které bude měnit výrazně cenu a člověk bude spíše nákupy odkládat," stojí v prohlášení petice.

České firmy, i ty exportérské, ve velkém dovážejí součástky apod. Oslabení kurzu se jim tak nevyplatí. "Ekonomice nejvíc prospívá fluktuální rovnováha a malé kolísání kurzu měny bez větších umělých zásahů řízená trhem. Spekulace málokdy vedly k úspěchu a většinou byly nevýhodné," míní autor petice.

A co si o kroku banky myslí signatáři?

"Už nevědí, jak by z nás vytáhli více peněz, tak to zkouší takhle...."

"Bezdůvodně devalvovat měnu je ostuda. Jaký k tomu má Singer a ČNB důvod. Vysvětlení, krom blábolení o posílení vývozu naprosto chybí. Je na čase sebrat papalášům a Zemanovi moc dělat tyto pokusy na českých lidech. Je to tutově z jeho kebule, blba."

"Singerovi, milionářům a zlodějům ta zlodějina vyhovuje. Otroci musí zase omezit nákup potravin po zdražení. Domácí spotřeba klesne ještě víc a malé obchody, služby zkrachují. Prolhaní idioti tvrdí, že se po zdražení zvýší domácí spotřeba."

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky