Šetření na obraně? Úředník Pohorský natankuje do auta za státní a vyráží na dovolenou

Ministerstvo obrany čelí dalšímu skandálu. Klíčový podřízený brigádního generála Pavla Bulanta - Pavel Pohorský - musel jít podávat vysvětlení na policii. Je totiž obviněný, že zneužíval k soukromým cestám své služební auto.

660
reklama

Zaměstnanci ministerstva obrany procházejí přísnými bezpečnostní prověrkami, přesto se tam skandály objevují téměř se železnou pravidelností. Komu by se nelíbilo natankovat si plnou nádrž a účtem netrápit svoji kapsu, ale státní kasu. Právě z toho policie obvinila Pavla Pohorského - důležitého zaměstnance ministerstva obrany.

"Mohu potvrdit, že jeden ze zaměstnanců národního úřadu pro vyzbrojování, což je součást ministerstva obrany, byl obviněn z možného zneužití služebního vozidla k soukromým účelům. Zatím k tomu nemůžu sdělit jakékoliv podrobnější informace," potvrdil mluvčí ministerstva Jan Pejšek.

Možná i na soukromé výlety vyrážel Pavel Pohorský za volantem služební fabie a podle informací TV Nova měly škody dosáhnout čtyřiceti tisíc korun. A to je víc než tisíc sto litrů benzínu - tedy dvacet pět plných nádrží. Kam až se s jedenácti hektolitry paliva dá dojet, na to jsme se dnes chtěli zeptat přímo Pavla Pohorského. Bohužel ale marně. Vyjádřil se ale alespoň jeho nadřízený. "Oznámení na různé přečiny jsou součástí běžného koloritu práce na Národním úřadu pro vyzbrojování. Na mojí osobu v minulých dvou a půl letech šlo pět trestních oznámení," vysvětluje brigádní generál Pavel Bulant.

Jak je vidět ani bezpečnostní prověrky zaměstnanců ministerstva nedokážou stoprocentně oddělit zrno od plev. Za posledních pět let se odtud totiž skandály jen sypaly. Kauzou Tatry, kdy si Martin Barták jako první náměstek ministra měl říct o úplatek, počínaje a zpronevěrou 300 tisíc korun, kterou vyvedl trpělivý účetní konče. Většina těchto kauz navíc stále není u konce. Možná by to tedy chtělo přitvrdit.

Témata: ministerstva

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky