Kam na pivo za pár korun? Mrkněte na aktuální ceny

Je libo Gambrinus za 16 korun, Staropramen za 14, či Budvar ležák za dvacku? Průměrné ceny jsou přitom zpravidla i více než o polovinu vyšší. A jelikož jsme v pití piva stále světové jedničky a nechceme se nechat dohnat Rakušany ani Němci, poradíme vám kam na zrzavou vodu nejpříznivější cenu.

660
reklama

Trendem loňského roku bylo pro Čechy stále častější pití piva doma, ale také sezona takzvaných ovocných piv. Největší oblibě se přitom stále těší piva výčepní, tedy klasická desítka, která tvoří 55 procent z celkové spotřeby. Následují ležáky s více než třetinovým podílem.

Podle představitelů Českého svazu pivovarů a sladoven (ČSPS) bude letos pokračovat trend obalových a produktových inovací. "Vidíme značný potenciál v kategorii pivních mixů, kde máme v porovnání se sousedními zeměmi stále rezervu. Například v Německu je jejich podíl 10 procent a v Rakousku sedm procent. Díky tomu zůstáváme mírnými optimisty a očekáváme celkové zvýšení výstavu v roce 2013 v jednotkách procentních bodů," říká předseda ČSPS František Šámal.

Jak se pohybují průměrné ceny zlatého moku v Praze:

Budvar 12°: 29 korun
Gambrinus: 23 korun
Krušovice: 32 korun
Plzeňský Prazdroj: 33 korun
Staropramen: 25 korun
Stella Artois: 34 korun

Tabulka nejpříjemnějších cen piva v Praze:

Budvar 12°: 20 korun, Music Pub Bamboo
Gambrinus: 16 korun, Restaurace "U Felixe"
Krušovice: 22 korun, Restaurace u Lišků
Plzeňský Prazdroj: 24 korun, Restaurace Seleterie
Staropramen: 14 korun, Billiard Club
Stella Artois: 26 korun, Klub U Tučků

Témata: pivovary | pivo

Doporučujeme

Související:

Fokus
Aktuálně
Doporučujeme
Zobrazit: mobil | klasicky